Shop navigation

POLITOER

Politoeren is de naam die aan de techniek gegeven werd, die haar oorsprong vond in het Frankrijk van de middeleeuwen. Tegen het einde van de zeventiende eeuw was het gepolitoerde meubel zeer modieus geworden in vele landen van Europa. Deze prachtige finish heeft zelfs vandaag de dag zijn gelijke nog niet.

 Politoer is een verzamelnaam voor een aantal verschillende vloeistoffen die rond 1800 ontwikkeld werden. Ze bestaan uit schellak, wat een uitscheiding is van de schildluis Coccus Lacca die leeft op takken van sommige boomsoorten. 

De schilfers worden opgelost in alcohol en eventueel onder toevoeging van andere bestanddelen, om de droging en harding te beïnvloeden. De politoer wordt in dunne lagen aangebracht wat resulteert in een mooie, uiterst gladde spiegelende eindlaag die de kleur van het hout verrijkt en tevens de tekeningen accentueert.

 Het politoeren is een speciale techniek waarbij de werkomstandigheden een zeer belangrijke rol spelen. Vooral belangrijk zijn de temperatuur (tussen 18 en 20°Celsius), de juiste vochtigheidsgraad als een stofvrije ruimte.

Sorteren volgens

producten 1 tot 9 op 24 |
Back to Top